Wat is linkbuilding?

Als je een ondernemer of website eigenaar bent heb je anno 2019 ongetwijfeld weleens gehoord van de term ‘linkbuilding’. Linkbuilding is een proces waarbij je backlinks verzamelt van andere (relevante) websites. Een andere benaming voor linkbuilding is off-page SEO optimalisatie.

Wanneer een website een hyperlink plaatst naar jou website, dan wordt dit opgemerkt door de zoekmachines en dit kan weer een effect hebben op jouw ranking in de SERP (Search Engine Result Pages) of terwijl de plaats van jouw website in de zoekresultaten van Google. Je wil het liefste dat jouw website veel kwalitatieve backlinks heeft van andere websites die relevant zijn aan jouw branche en domeinen waar veel bezoekers op komen. Als je veel backlinks van sterke domeinen hebt dan zal Google concluderen dat jij ook een belangrijke website bent in deze branche die veel te bieden heeft voor de gebruikers van Google en dit zal ervoor zorgen dat jij een hoge ranking krijgt in de zoekresultaten. Je kunt er als bedrijf voor kiezen om linkbuilding uit te besteden. SEO Insider is jouw linkbuildingpartner en kan het gehele traject van A t/m Z voor je uit handen nemen.

Het belang van linkbuilding

Linkbuilding/off page SEO optimalisatie is een zeer belangrijk onderdeel van je online marketing strategie. Links en content zijn de belangrijkste ranking factoren van Google en deze twee onderdelen moet je eigenlijk niet apart van elkaar zien. Je linkbuilding strategie is gebaseerd op de keywords die gevonden zijn na het uitvoeren van het zoekwoordenonderzoek. De keywords waar jij als website op wil scoren worden meegenomen in de SEO teksten van je website. De content wordt dus geoptimaliseerd om te ranken op deze keywords en door middel van linkbuilding in te zetten kun je een betere positie verwerven in de zoekresultaten van Google. Dat je goede resultaten kan behalen met een goede off-page SEO strategie is een feit, maar je moet niet verwachten dat je binnen enkele maanden een toppositie kan verwerven. Het hangt er ook vanaf in welke branche je zit. Het is een feit dat je anno 2019 als bedrijf, webshop of website eigenaar niet om linkbuilding heen kunt als je meer bezoekers wil krijgen.

Een sterk linkprofiel opbouwen

Het opbouwen van een sterk en natuurlijk linkprofiel is van essentieel belang als jij een hoge positie in de zoekresultaten van Google wil bereiken. Je linkprofiel is het overzicht van alle backlinks naar je website inclusief ‘de anchorteksten’. Anchorteksten zijn de woorden of zinnen die die zichtbaar zijn als je een hyperlink plaatst naar een andere pagina. Waar er voorheen vooral gedacht werd dat het belangrijk was om zo vaak mogelijk het belangrijkste keyword als anchortekst te gebruiken is het in de afgelopen jaren vooral duidelijk geworden dat het verstandig is om veel variatie aan te brengen in de anchorteksten omdat dit zorgt voor een ‘natuurlijk’ linkprofiel. Enkele belangrijke SEO medewerkers van Google hebben laten weten dat het over optimaliseren van anchorteksten met keywords in sommige gevallen kan leiden tot penalty’s waardoor je website slechter zal gaan scoren in de zoekresultaten van Google.

Hoe bouw je een sterk linkprofiel op? Dat is een vraag die vele ondernemers zich stellen. Als website eigenaar wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een hoge positie in Google verwerven zodat je grote aantallen bezoekers op je website kunt verwelkomen. Een hoge ranking op belangrijke keywords krijgen doe je dus met een sterk linkprofiel. De ‘eenvoudigste’ manier om een sterk linkprofiel te krijgen is door het produceren van goede content waar je bezoekers iets aan hebben. Als deze content zo goed is dat andere websites er automatisch naartoe gaan linken dan heb je goud in handen. Google zal jouw website gaan zien als autoriteit en dit ga je merken in het aantal traffic dat naar je website komt. Helaas is het niet voor alle websites zo gemakkelijk om op deze manier een sterk linkprofiel te verkrijgen. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat je de on-page SEO op je website goed hebt ingevuld en vervolgens ook de off-page SEO strategie goed voor elkaar hebt. Vervolgens kun je bezig met het uitvoeren van je linkbuilding strategie om zo relevante backlinks te verkrijgen. Heb je hulp nodig bij het opzetten van een goede linkbuilding strategie? Linkbuilding uitbesteden bij SEO insider is dan een slimme zet. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Freelance linkbuilder voor jouw online marketing bureau

Ben je als online marketing bureau op zoek naar een ervaren freelance linkbuilder? SEO insider staat graag voor je klaar. Als je zelf op het moment even wat krap zit qua bezetting dan kun je SEO insider inschakelen voor extra ondersteuning op het gebied van linkbuilding. In der loop der jaren heb ik een groot netwerk van linkbuilding contacten opgebouwd en daarom kan ik binnen no-time zorgen voor linkplaatsingen op websites in diverse branches.

Momenteel beschik ik over een ruim netwerk met eigen websites die ik kan gebruiken voor linkbuilding. Hierdoor is het mogelijk om veel sterke links te ruilen met andere linkbuilders, websites en online marketeers.

 
    Ik geef toestemming dat deze persoonsgegevens worden verwerkt om contact met mij op te nemen, zoals omgeschreven in de privacyverklaring.